Els líders dels grups municipals durant l’ofrena floral de la Diada. Foto: Ajuntament

El govern municipal de Premià de Mar segueix buscant estabilitat. Junts per Premià de Mar (JxCAT), ERC, la Crida Premianenca i Premià en Comú Podem (PECP) s’asseuran a parlar la primera setmana de novembre per valorar la possibilitat d’un govern de concentració, segons han confirmat tots els partits implicats.

ERC va proposar aquesta via a principis d’octubre per intentar garantir la governabilitat al municipi. El regidor republicà Pep Ripollès assenyala a Línia Mar que la seva prioritat era buscar un “govern d’esquerres”, el qual “no ha pogut ser perquè els socialistes no s’han posat d’acord”.

“Buscarem alternatives sense el PSC. El que cal és estabilitat”, remarca Ripollès, que apunta que aquesta primera trobada entre els quatre partits és positiva, tot i que encara no sap si l’acord serà possible, ja que “s’han de parlar de moltes coses”.

L’alcalde Miquel Àngel Méndez (JxCAT), que governa només amb cinc dels 21 regidors, ressalta que “com a mínim aquests partits estan disposats a asseure’s i parlar” i assegura que sempre han volgut parlar “amb tothom”.

El regidor de la Crida, Andreu Mumbrú, és més reticent i afirma que el que fa falta al poble és “un canvi i això passa per un canvi de govern”. Tot i això, han acceptat asseure’s a parlar i serà la seva assemblea qui tindrà l’última paraula.

Des de PECP, la regidora Elena Martin subratlla que no donaran suport a “una alcaldia del PDeCAT, sigui amb qui sigui”. “Un govern d’esquerres és la nostra prioritat i encara és possible. S’ha de treballar en aquesta direcció”, destaca Martin.