Dos treballadors preparen roses per a la seva venda en una foto d’arxiu. Foto: Jordi Pujolar / ACN

El gremi de floricultors viu amb incertesa els dies previs a la celebració de la versió estival de la diada de Sant Jordi. L’escalada de contagis a Llatinoamèrica posa en risc el subministrament de roses des de Colòmbia i Equador, dos països que centralitzen gairebé el 60% de la producció de flors que es distribueixen a Catalunya cada abril.

Malgrat que els cultius sud-americans no s’han vist especialment afectats per la pandèmia, les actuals restriccions en els vols estan fent encarir molt el preu per quilo i ara mateix és tota una incògnita si les roses arribaran a temps per poder acompanyar als llibres i farcir les parades el pròxim 23 de juliol.

En aquest sentit, la producció local de flors -que normalment només arriba al 10% de roses distribuïdes- tampoc podria sufragar aquest possible dèficit, ja que l’arribada dels mesos de calor ha fet disminuir la qualitat del producte. “De manera natural a l’estiu hi ha bastanta producció de rosa, però igualment hem de programar la planta perquè la rosa arribi just per aquests dies”, apunta en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) el productor de Teià Antoni Bertran, que detalla que aquesta preparació es fa calculant el moment de la poda perquè la planta broti en el moment precís.

EL MERCAT DE LA FLOR ESTRENA PRESIDENTA
La productora i cap d’administració de l’empresa Florinova, Mercè Martínez, ha estat escollida nova presidenta del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, que té la seva seu a Vilassar de Mar. Martínez serà la primera dona a ostentar el càrrec en els 37 anys d’història del mercat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram