Concentració de protesta per evitar un desnonament a Premià de Mar. Foto: Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme

El Ple de novembre a l’Ajuntament de Premià de Mar va ratificar l’enduriment del padró després de desestimar el recurs de reposició presentat per l’oposició. En la sessió telemàtica celebrada el passat 18 de novembre, la coalició JxCat-PSC va tombar gràcies al suport de Ciutadans les al·legacions del front d’esquerres -format pels grups municipals d’ERC, Crida Premianenca i comuns-, que consideren que exigir la titularitat d’un pis per poder empadronar-se és una “vulneració dels drets” dels més vulnerables i apunten que la mesura va en contra de la normativa vigent.

“El contingut de la moció aprovada en cap cas suposa una vulneració de l’obligació d’inscriure a totes les persones que viuen al municipi”, assegurava a la sessió l’alcalde Miquel Àngel Méndez, argumentant la seva resposta en un informe favorable de la Secretaria Municipal que descarta un possible incompliment de la llei. Les explicacions del batlle, però, no van acabar de convèncer el front d’esquerres, que va anunciar que vetllarà atentament perquè la flamant mesura no suposi un impediment per a l’empadronament de ningú i perquè no s’obstrueixi l’accés a drets fonamentals com l’assistència sanitària, l’atenció social primària, les ajudes d’emergència o l’escolarització.

CARA I CREU
Malgrat la ratificació de l’enduriment del padró, el Ple sí que va aprovar una moció conjunta d’ERC i la Crida per instar el consistori a actuar per aturar els desnonaments durant la pandèmia.