Façana de l’edifici de l’Ajuntament del Masnou. Foto: Ajuntament

El nou Pla d’Actuació Municipal (PAM) ja té llum verda. La Junta de Govern de l’Ajuntament del Masnou ha aprovat el full de ruta a seguir durant aquest mandat posant especial èmfasi en tota una bateria de polítiques socials i mediambientals. Les propostes de l’administració local es tradueixen en un total de 266 actuacions que ja han estat temporitzades i pressupostades i que busquen donar sortida als dotze objectius estratègics plantejats.

La lluita per combatre l’exclusió social i el dret a un habitatge digne són dos dels principals punts de la nova planificació. Entre les mesures previstes, un servei d’intervenció socioeducativa per a infants i adolescents en risc, un pla local d’habitatge o el projecte d’impulsar una Oficina Local d’Habitatge. També tenen gran protagonisme en el PAM polítiques mediambientals per combatre el canvi climàtic, que es materialitzaran en mesures com la promoció de la mobilitat sostenible amb l’ampliació de la xarxa de transport públic, la creació de nous eixos per a vianants o el control de l’eficiència energètica.

Per altra banda i amb l’objectiu d’incentivar la participació ciutadana, el nou pla contempla la rehabilitació de l’edifici dels Masovers per utilitzar-lo com a equipament cívic i aposta per consolidar una oferta cultural, esportiva i de lleure diversa i de qualitat amb iniciatives com la creació d’una ciutat esportiva.