El Complex Esportiu del Masnou. Foto: Aj. del Masnou

Una setantena de persones sense sostre passaran els dies de confinament per la pandèmia del coronavirus al Complex Esportiu del Masnou. Sota la gestió de la Creu Roja, l’equipament ha estat habilitat per donar aixopluc a aquest col·lectiu especialment vulnerable i per protegir-los davant un possible contagi per la Covid-19.

Les instal·lacions -que ja van rebre els primers ciutadans divendres passat- disposen d’un dormitori, una sala d’estar amb menjador, espais de lavabos i dutxes, un magatzem, un rober, una zona d’infermeria i una sala de coordinació. Els Serveis Socials municipals seran els encarregats d’identificar els possibles usuaris i programar el seu trasllat de forma esglaonada en coordinació amb la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Maresme.

El Consell Comarcal assumirà les despeses derivades de l’acolliment durant el període que s’allargui l’estat d’alarma. Els usuaris del complex no només tindran accés a un lloc on passar les nits, sinó que tindran a la seva disposició un servei d’àpats, de bugaderia i de vigilància. A més, els professionals de l’equipament gestionat per la Creu Roja s’asseguraran del benestar de les mascotes d’aquests ciutadans, acollint-les al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia (CAAD) del Maresme o a la gossera del Masnou mentre estigui vigent el confinament.