Un operatiu dels Mossos d’Esquadra en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

Els Mossos d’Esquadra han detingut sis persones per l’agressió a un agent del cos de la policia catalana el passat 9 de maig a Premià de Mar. Els fets van tenir lloc a l’exterior d’un supermercat de la Gran Via del municipi, quan el policia -que estava fora de servei- resultava ferit mentre intentava intervenir en una disputa entre un grup d’homes i alguns clients de l’establiment.

Segons recullen diversos mitjans, els agressors van encarar-se amb diversos clients després que aquests cridessin l’atenció a uns joves per no mantenir la distància de seguretat. En veure la situació, el policia es va acostar-hi per provar de calmar els ànims, però els homes van reaccionar violentament i encarant-se amb ell també.

Aleshores, l’agent va treure la seva defensa extensible per frenar-los, però el grup va acabar prenent-li l’objecte i el van utilitzar per apallissar-lo. El policia –que va rebre múltiples cops al crani i a la caixa toràcica– va haver de ser ingressat a l’hospital. Segons informa la Cadena Ser, els Mossos han realitzat almenys quatre entrades a domicilis per efectuar les detencions i culminar així el dispositiu desplegat per poder localitzar els agressors. Els arrestats tenen entre 22 i 30 anys i són de nacionalitat espanyola.

DETONANT
Aquesta agressió va ser un dels detonants que van impulsar l’aflorament de missatges racistes i amenaces contra joves migrats que van acabar desembocant en el polèmic atac contra un grup d’aquests joves que vivia en un pis ocupat a la plaça del Doctor Ferran la nit del passat diumenge 14 de juny.