El llaç blau, símbol de denúncia de la Policia Local. Foto: Twitter (@SFPAlellaPL)

El conflicte entre la Policia Local i l’Ajuntament d’Alella s’encalla. Per una banda, el govern municipal denuncia que els delegats sindicals han “bloquejat” les negociacions del nou conveni laboral. Des del cos policial asseguren, en canvi, que ja han “esgotat la via del diàleg” pel que fa a les seves reivindicacions laborals, com va declarar a la Revista d’Alella el delegat sindical del Sindicat de Funcionaris de Policia (SFP).

Des de principis de novembre, alguns membres de la Policia Local han exhibit llaços blaus als seus cotxes i uniformes en senyal de protesta per les seves condicions laborals. A més, també han fet cassolades i altres tipus de concentracions a la plaça de l’Ajuntament per denunciar la manca d’efectius i els llargs torns de feina que això provoca, sobretot durant els caps de setmana.

L’Ajuntament, però, ha explicat que des de l’octubre fins ara han fet quatre ofertes per millorar les condicions laborals dels agents i que totes han estat rebutjades pels sindicats. L’última oferta, presentada el 29 de novembre, contemplava la reducció de la jornada laboral fins a les 35 hores setmanals, mantenint el mateix sou brut i amb complements per nocturnitat i productivitat.

Des de l’SFP demanen un increment de la plantilla, ja que asseguren que moltes vegades s’ha de tancar la comissaria per manca d’efectius. El consistori, però, ha recordat que “la llei de pressupostos de l’Estat prohibeix noves contractacions d’agents de policia”.

Els agents també demanen una pujada del sou i han recordat que es troben en un nivell 4 d’alerta terrorista. L’Ajuntament ha reafirmat la seva voluntat d’entesa i ha assegurat que faran tot el possible per signar el conveni.