CN Vilassar Mar

Una de les activitats del club nàutic. Foto: CN Vilassar de Mar

L’amenaça d’enderroc fa anys que sobrevola el Club Nàutic de Vilassar de Mar. Aquesta entitat històrica fundada el 1960 és una de les dotze afectades per la Llei de Costes espanyola, que posa el punt de mira en la continuïtat de construccions que ocupin més de 300 metres quadrats de platja.

“Nosaltres tenim uns 2.000 socis i aquí a Vilassar de Mar som com el poliesportiu nàutic. Què hem de fer només amb 300 metres quadrats?”, es pregunta Jesús Majem, president del club. El cas concret d’aquesta entitat és particular perquè la concessió que tenen atorgada des del 1967 està “vençuda, però no caducada”. “Primer teníem una concessió de 99 anys, però amb el canvi legislatiu es va reduir a trenta. La nostra va vèncer el 2018 i, gairebé quatre anys després, seguim esperant una resposta a la pròrroga que vam demanar”, relata Majem, que es mostra convençut que el recorregut legal podria allargar-se més de cinc anys de confirmar-se la denegació de la pròrroga i l’inici dels tràmits d’enderroc.

En aquest sentit, el president del club considera un “escàndol” i un “greuge aberrant” la laxitud amb la qual s’aplica la normativa a la restauració afectada. “Aquesta incertesa pel futur del club l’hem notada en l’entrada de nous socis. La situació està frenant molta gent, que no es decideix a comprar-se una embarcació o a apuntar-se a les classes. Catalunya és un dels grans planters d’esports nàutics de l’estat espanyol i això no ho podem deixar perdre”, assegura Majem, que posa d’exemple la regatista Sílvia Mas, que es va formar a l’entitat vilassarenca i va participar en els Jocs Olímpics de Tòquio.

Malgrat tenir ben present el cas del club nàutic del municipi veí de Cabrera de Mar, que va ser enderrocat aquesta primavera en compliment de la Llei de Costes, Majem es mostra optimista. “Són casos molt diferents. Nosaltres ni ens plantegem l’enderroc”, afirma i recorda que en el Ple de juliol a l’Ajuntament de Vilassar de Mar es va aprovar la declaració del club com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram