Carola Llauró pren el relleu de Xavier Godàs a l’alcaldia. Foto: Ajuntament

Carola Llauró ha estat el relleu de Xavier Godàs a l’alcaldia de Vilassar de Dalt. La candidata d’ARA Vilassar va ser investida com a nova alcaldessa, un fet històric, ja que serà la primera dona que ostentarà la vara del municipi.

A diferència de la resta d’eleccions, en les municipals queda proclamat alcalde o alcaldessa el cap de la llista més votada si no hi ha una majoria absoluta alternativa.

En aquest cas, les eleccions municipals del darrer 26 de maig van evidenciar, tal com va passar a la contesa electoral del 2015, que ARA Vilassar segueix sent la força amb més suport al poble.

MAJORIA SIMPLE
De totes maneres, fa quatre anys el mateix partit va obtenir els 7 regidors necessaris per a la majoria absoluta, amb 139 vots més que en les eleccions d’enguany.

En aquestes eleccions, el partit que lidera Llauró va obtenir 5 regidors dels 13 possibles, fet que li va valer per ser investida com a alcaldessa al ple d’investidura, però sense la majoria absoluta.

Per la seva banda, JxCat va obtenir 4 regidors i els partits de CUP-Amunt i del PSC van sumar 2 regidors cadascun.

UN CANVI DE LIDERATGE
Per afrontar les darreres eleccions, ARA Vilassar va impulsar un canvi generacional i va apostar per un canvi al capdavant de la representació del partit, amb Carola Llauró en detriment de Xavier Godàs, que havia estat l’alcalde els darrers cursos.

El repte durant els quatre anys que venen serà trobar l’entesa amb la resta de grups per poder arribar a acords.