Els col·lectius esperen tornar a Can Sanpere. Foto: Arxiu

Continua l’estira i arronsa de l’Ajuntament i l’assemblea de Can Sanpere. L’última topada ha sorgit arran de la proposta que el consistori ha fet als col·lectius que desenvolupaven la seva activitat al centre social autogestionat perquè facin una llista amb les seves necessitats, de cara a la possibilitat d’ubicar-los en un altre espai. Un cop l’antiga fàbrica va ser desallotjada el 31 de maig pels Mossos d’Esquadra, els col·lectius s’han quedat al carrer i no saben quin serà el seu futur.

L’assemblea farà arribar al consistori una llista amb les necessitats dels col·lectius, que inclou una pista coberta de futbol sala, un espai per a la pràctica del circ, una sala d’exposicions o un rocòdrom. Tot i això, la voluntat de l’assemblea i els col·lectius és poder tornar a Can Sanpere. “No donem l’espai per perdut”, assegura el seu portaveu, Xavier Álvarez en declaracions a Línia Mar. “L’oferta de l’Ajuntament arriba tard i malament”, afegeix, considerant que la creació d’aquests col·lectius ha estat possible, precisament, gràcies a l’autogestió duta a terme a l’antiga fàbrica.

En aquest sentit, l’assemblea insisteix de nou a l’hora d’assenyalar el govern municipal com a responsable de la situació actual i exigeix a l’executiu de Miquel Buch que compleixi amb el mandat dels veïns expressat en la consulta popular del 2014, en què la ciutadania va demanar l’expropiació dels terrenys i un Can Sanpere totalment públic.

El Ple municipal de juny podria aprovar una modificació urbanística que reservi l’opció d’incloure un edifici d’habitatges als terrenys si l’expropiació superés els 4,5 milions d’euros. Una opció que l’Ajuntament defensa per abaratir el cost total de l’operació.

El govern municipal no farà declaracions fins que s’hagi sotmès la modificació al Ple del dia 21.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram