Can Sanpere tornarà a l’activitat el 28 de gener. Foto: Arxiu

Que no hi hagi notícies és sinònim de bones notícies. Aquesta és la màxima a la qual de moment s’aferra l’assemblea del centre social autogestionat de Can Sanpere. El motiu, l’ajornament del desallotjament de l’antiga fàbrica previst per al 13 de gener, després que el jutge acceptés un recurs d’una de les entitats que fa ús de l’espai. Tant l’assemblea com l’Ajuntament diuen desconèixer els detalls de l’auto judicial i, per tant, no se sap quant temps pot passar fins que arribi un altre avís de les mateixes característiques.

Sigui com sigui, les entitats que fan ús del recinte han decidit aprofitar la incertesa per tornar a programar les activitats habituals. Per començar, el cap de setmana del 28 i 29 de gener es duran a terme els treballs necessaris per deixar les instal·lacions a punt i se celebrarà un dinar popular. Més endavant, l’assemblea preveu organitzar una festa popular, encara amb la data per determinar. “Tot i això, estem atents al que pot passar”, assegura Anna Torner, membre de l’assemblea.

CONVERSES AMB NÚÑEZ
Un futur que depèn de múltiples escenaris. En primer lloc, de les negociacions que l’Ajuntament ha iniciat amb l’empresa Núñez i Navarro, propietària dels terrenys de Can Sanpere. Després de rebutjar una primera oferta de compra de l’Ajuntament de 4 milions d’euros i de mantenir el silenci des que es va fer pública l’ordre de desallotjament de l’antiga fàbrica, la immobiliària es va reunir amb quatre representants del consistori, entre els quals el regidor d’Urbanisme, Antoni Subirà. “S’ha trencat el glaç tot i que hi ha certa recança per part seva”, explica Subirà.

Ara per ara, el regidor assegura que la via de l’expropiació -aprovada a través d’una consulta ciutadana sobre el futur de l’equipament celebrada el 2014- continua sent la prioritat del govern municipal, però alhora reconeix que l’opció de compra és sobre la taula de l’executiu de Miquel Buch. “Arribarem a un acord o s’haurà d’expropiar, però és necessari parlar amb l’empresa”, argumenta el titulat d’Urbanisme.

CANVIS URBANÍSTICS
D’altra banda, també queda per definir si Can Sanpere serà declarada definitivament Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Després que el Ple hi votés a favor de forma inicial, ara s’ha obert el període d’al·legacions i tot apunta que Núñez i Navarro en presentarà. A més, l’Ajuntament encara treballa l’aplicació dels canvis necessaris al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Uns canvis que han de definir com a zona verda i d’equipaments els futurs usos de Can Sanpere. Al 2010 el POUM plantejava una permuta de terrenys amb l’empresa per poder tirar-ho endavant, però Núñez ho va impugnar. “Hem d’evitar que això torni a passar”, diu Subirà.

Tot i la precaució de Subirà, l’assemblea critica que encara no s’hagin definit els canvis al POUM. “Ja el podríem tenir aprovat”, consideren. A més, l’assemblea assegura que rep molt poca informació del procés per part de l’Ajuntament. “No veiem una voluntat ferma de l’Ajuntament per definir els usos de Can Sanpere amb els veïns”, conclou Torner.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram