borinquen

Imatge de la 25a Nit d’Havaneres. Foto: Borinquen

La 25a edició de la Nit de les Havaneres al Masnou va tenir lloc el passat 24 de setembre. El que s’ha convertit en una tradició va néixer, precisament, d’identificar la manca d’un grup d’havaneres al municipi. El ‘culpable’ va ser Miquel Garolera, pastisser de professió que es defineix com un enamorat de les havaneres. “Al Masnou no teníem cap grup d’havaneres i el 1997 vaig dir: no pot ser. Parlant amb un conegut em va dir que tocava la guitarra i vaig explicar-li la idea. De seguida ens hi vam apuntar una colla i ens van cedir un local per assajar”, explica Garolera, president de Borinquen, a Línia Mar.

Qui els havia de dir que un quart de segle després de la seva primera actuació a la placeta d’Ocata, davant del bar el Petit Cafè, aquell concert es convertiria en una cita anual. El nom del grup, Borinquen, té a veure amb la història del Masnou. “Quan la gent escolta el nom queda parada. No és l’habitual nom de la mar salada i aquestes coses. Un company ens va dir que a finals del 1800 hi havia un veler famós que es deia Borinquen, nom de l’illa a la qual viatjava a recollir materials, l’actual Puerto Rico. I ens va agradar”, afirma Garolera.

El president, i únic integrant del grup que en forma part des de l’inici, mira enrere i assegura estar més satisfet del que podria imaginar-se. Tot i això, al grup encara els queda algunes fites per aconseguir. Abans de la pandèmia van iniciar el projecte de fer un disc, però va quedar parat i ara el volen recuperar. Un altre desig, en aquest cas de Garolera, és cantar a Menorca, un fet que, explica, ja està en cocció. “No em puc queixar. Les havaneres m’han aportat molt. Poder cantar per diferents llocs, veure com la gent t’aprecia, m’ha suposat mitja vida. No puc demanar més”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram