El govern va presentar els pressupostos al Consell de la Vila. Foto: Ajuntament

Tot apunta que el govern municipal (ERC) podrà tirar endavant la seva proposta de pressupostos per al 2019 quan la porti al pròxim ple municipal, que se celebrarà el 28 de febrer. El document ja està pactat amb els regidors del PSC i d’ICV-EUiA, amb els quals sumen 10 vots.

Aquests vots, però, encara no serien suficients per aprovar inicialment els comptes. El regidor del PSC, Ernest Suñé, explica a Línia Mar que la idea dels tres partits que han pactat el pressupost era presentar-se al ple municipal amb l’esperança que algun regidor s’abstingués per poder-los aprovar. Suñé, però, assegura que el regidor no adscrit Joan Fontcuberta (exmembre de Cs) ja s’ha mostrat favorable a donar el seu vistiplau als comptes, fet que suposaria la seva aprovació amb 11 vots favorables contra 10.

Des del PDeCAT avisen que encara no descarten votar també favorablement a la proposta pressupostària d’ERC. El regidor Jordi Matas assenyala a aquesta publicació que ja han presentat esmenes i que segons la resposta que rebin decidiran si hi donen el seu vistiplau o no el pròxim 28 de febrer.

Entre les mesures pactades per ERC, PSC i ICV-EUiA per tirar endavant els pressupostos de 2019 destaquen la millora de la policia local com a base per a l’estratègia de seguretat i la creació d’una empresa municipal que tindrà com a missió “ser un referent en la gestió pública dels serveis que li siguin encomanats”.

Pel que fa a inversions, el PSC va demanar incrementar les partides per afrontar les millores necessàries al barri d’Ocata, millorar els Jardis de Can Targa i reposar arbres morts, entre altres.