peocupació

Foto: Freepik

Fa temps que els serveis sanitaris adverteixen d’un increment de les infeccions de transmissió sexual, però ara un estudi de l’Institut d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol destaca un fet més preocupant: el 17% dels barcelonins diagnosticats amb una ITS bacteriana es tornen a infectar al cap d’un temps. La investigació alerta sobre la necessitat de reforçar els programes de prevenció per evitar aquestes repeticions.

Segons les dades analitzades, a partir de 9.927 casos de sífilis, gonocòccia i limfogranuloma venereum diagnosticats entre el 2007 i el 2018, les persones que tenen un risc més alt de tornar a infectar-se són els homes menors de trenta-quatre anys, els homes que tenen sexe amb altres homes i les dones trans, així com les persones amb infecció per VIH i les que tenen un primer diagnòstic de gonorrea i de limfogranuloma venereum.

Els investigadors han detectat que els nascuts a l’Estat són més vulnerables, tot i que això podria ser causa d’una situació d’infradiagnòstic en la població immigrada. És per això que demanen més educació i menys barreres perquè els immigrants puguin accedir als serveis sanitaris.

Les claus

  • Repetició: El 17% de les persones diagnosticades amb una infecció de transmissió sexual bacteriana es tornen a infectar.
  • Prevnció: Els investigadors alerten de la necessitat de reforçar la prevenció en persones diagnosticades per primer cop.
  • Homes: Els homes menors de 34 anys i els que tenen sexe amb altres homes són els que tenen més risc de tornar a partir una ITS.
  • Diversitat: Cal que els programes de prevenció incloguin les diverses identitats sexuals i tinguin un enfocament antiracista.
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram