La UE Vilassar de Mar és un dels equips pendents del que passi. Foto: UEVM

De ben segur que tots els clubs de futbol i futbol sala de la comarca han pogut sentir ja les declaracions que el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, va fer el passat dimecres 18 a RAC1.

El màxim mandatari de les competicions futbolístiques de casa nostra va dir que la seva voluntat és que el curs 2019-20 pugui acabar-se tal com està previst un cop que la situació del coronavirus estigui controlada i ha dit que, si cal, es facilitaran ampliacions dels contractes dels esportistes que expirin el 30 de juny, per fer-ho possible.

De fet, el mateix dia 18 l’FCF ja havia publicat un comunicat confirmant aquest extrem i dient que ara mateix la seva prioritat número 1 és “la salut de tots els federats i federades. Per aquest motiu, s’autoritzarà la represa dels campionats en el moment en el qual les autoritats sanitàries i esportives ho permetin”. En altres paraules, la suspensió que havien anunciat que havia de durar fins a finals d’aquest mes s’allarga de forma indefinida.

Així, clubs com la UE Vilassar de Mar, el CD Masnou, el Sant Joan de Vilassar, el CE Premià i el CFS Premià ja saben quines són les intencions dels responsables federatius i, tot i que ja fa dies que tenen la seva activitat aturada, han donat ordres als seus esportistes perquè es mantinguin actius en la mesura que els sigui possible.

Caldrà estar pendent, doncs, de la decisió final, però en algunes competicions, el campionat podria allargar-se fins al juliol.