Les jugadores i la directiva, amb la copa. Foto: PPSEC

El Teià Futbol Cinc ha fet història. L’equip va proclamar-se campió d’Europa de futbol sala el passat 20 de novembre, quan va derrotar el Taipei, l’equip convidat a la competició per 7-2. És el primer cop que un equip català guanya aquesta competició.

La fase final del campionat es va disputar a Lloret de Mar entre el 16 i el 20 del mes passat i va reunir sis equips separats en dos grups. Les teianenques van quedar enquadrades al grup A amb el Volvo Calamina belga i el Girlpower rus. El primer partit va ser una exhibició, un 0-22 contra les russes, mentre el segon matx de la primera fase es va resoldre als penals després de l’empat a 6.

Les amfitriones, el FS Femení Lloret, va ser el rival a la semifinal, que es va resoldre amb certa comoditat per 6-1. Una estona després, les teianenques van conèixer el seu rival a la final, que seria l’equip convidat, el Taipei.

Les asiàtiques es van avançar al marcador gràcies al seu joc dinàmic i agressiu. Poc abans del descans, però, Blanca va aconseguir el gol de l’empat.

Les del Baix Maresme van situar el 3-1 en pocs minuts, amb dianes d’Alma i de Carla, però les taiwaneses no es van rendir i van retallar la distància al 3-2. Això va esperonar les maresmenques, que marcarien quatre gols més. Alma, Blanca i Carla marcarien un doblet i Sugrañes es va afegir a la festa per arrodonir el resultat.