El premianenc pot presumir d’una gran carrera. Foto: Diego Valenzuela / GP

El passat dilluns 4, només dos dies després de perdre la lluita pel cinturó europeu del pes superploma, Juli Giner va anunciar la seva retirada. “Moltes gràcies a tothom que ha seguit la meva carrera, tot el que he aconseguit ha estat gràcies a vosaltres. Se m’ha apagat la flama sense voler-ho”, va escriure The Rock al seu perfil d’Instagram. Giner es retira amb 35 anys i un balanç de 23 victòries (8 d’elles per KO), un empat i 4 derrotes, i posa el punt final una trajectòria com a professional que ha durant prop de vuit anys.

“La darrera lluita m’ha afectat molt, psicològicament i econòmicament”, explica el púgil a Línia Mar. I és que el combat contra Samir Ziani, que finalment es va celebrar el passat dissabte 2 a la Vall d’Hebron, es va haver d’ajornar en dues ocasions. “Per desgràcia vivim en un país on és molt complicat dedicar-se només a la boxa quan s’està en un nivell com el meu (en l’òrbita de títols continentals). Sempre m’ho he passat molt bé, és la meva passió, però no cobrem el que mereixem”, lamenta.

Giner, doncs, penja els guants amb un palmarès amb múltiples campionats d’Espanya, però on brilla amb llum pròpia el cinturó de l’EBU que va guanyar a Boulogne-sur-Mer el novembre de 2015 contra Romain Jacob. “Sens dubte, és el millor moment, el més especial de la meva carrera”, conclou.

Ara, doncs, se centrarà en altres projectes (relacionats amb la boxa i amb el seu poble) i tindrà molt més temps per passar amb la seva filla, que farà dos anys el pròxim mes de maig.