La campanya ‘Temps de maduixes’ durarà fins al 10 de juny. Foto: Arxiu

Des de fa molts anys, la maduixa és un dels productes estrella del Maresme. A principis de 1980, el 80% de la producció a l’Estat Espanyol es feia en aquesta comarca. Ara, però, té grans competidors, com les maduixes que provenen de Huelva o el Marroc.

Però els productors locals no es rendeixen i segueixen celebrant Festes i Fires per promocionar el consum de maduixes quilòmetre zero, és a dir, produïdes a la zona. L’última és una campanya impulsada pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme sota el nom ‘Temps de maduixes’. L’objectiu és difondre, des del passat 28 d’abril i fins al 10 de juny, les diverses fires, comerços, activitats, productors i restaurants que durant aquestes setmanes contribuiran a donar a conèixer la maduixa que es cultiva a la comarca.

El Consorci ha editat un llibret que recull totes les fires de la maduixa que se celebren al llarg de la comarca, una llista de restaurants i comerços que integren la maduixa en els seus plats i diversos productors d’aquesta fruita que es troben repartits pel Maresme.

El president del Consorci, Joaquim Arnó, recorda la “necessitat de realçar els productes gastronòmics com a béns turístics de la comarca”.