Vista aèria de Can Sanpere. Foto: ACN

Nova victòria veïnal en el cas de l’antiga fàbrica de Can Sanpere de Premià de Mar. El col·lectiu que gestiona l’espai ha informat a través de les xarxes socials que han aconseguit aturar el desnonament amb data oberta que havia decretat un jutge el passat 18 de febrer i que implicava que en qualsevol moment es podia executar el desallotjament sense necessitat d’avís previ. La suspensió del desnonament s’allargarà almenys fins al maig, quan està previst que finalitzi l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus.

“No han pogut amb nosaltres. Ja us ho dèiem, somrieu, perquè hem guanyat, resistència és vida! La suspensió la dictada el jutge, temporalment. Però cal celebrar-ho: la lluita és esperança i és futur, si lluitem podem guanyar i ho hem demostrat”, assenyalen en un missatge a Twitter, on asseguren que donaran més detalls en un acte informatiu que se celebrarà aquest divendres a les set de la tarda.

Aquest anunci es produeix després de la reunió que membres del col·lectiu van mantenir dijous al Parlament amb representants de diverses formacions polítiques -ERC, JxCat, comuns i la CUP-, on es va posar sobre la taula la situació de Can Sanpere amb la voluntat de reclamar precisament l’aturada del desnonament amb data oberta i l’inici de l’expropiació de l’espai per part de l’Ajuntament de Premià de Mar, una actuació clau per a poder blindar la tasca social que es duu a terme a l’antiga fàbrica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram