L’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

El partit ultradretà Vox ha denunciat l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, per la pancarta en suport als presos polítics que penja de la façana del consistori. Segons la denuncia compartida pel mateix batlle a través de les xarxes socials, la formació l’acusa de fer exhibició de “simbologia ideològica o partidista a la façana de l’Ajuntament durant el període electoral”.

“Vox m’ha denunciat per la pancarta “Llibertat presos polítics” penjada a la façana de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Busquen inhabilitació. Busquen condemnes. Busquen aniquilar l’independentisme amb la complicitat de la judicatura. Però guanyarem”, ha assenyalat del Clot en un missatge a les xarxes socials. El batlle i president del Consell Comarcal del Maresme ha rebut mostres de suport per part de diverses personalitats polítiques com la diputada del Parlament de Catalunya Mònica Palacín.

Segons argumenta la formació d’ultradreta a la denúncia davant la Junta Electoral provincial, l’exhibició de la pancarta a la façana del consistori “vulnera clarament la neutralitat de l’Ajuntament” i estaria infringint el principi de “neutralitat política dels poders públics” recollit a l’article 9.3 de la Constitució espanyola. El passat 12 de gener ja va ser denunciada en un cas semblant l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, per una pancarta amb el mateix lema a la façana del consistori.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram