L’obra L’esguard de la bèstia de Quim Gómez, guanyadora del primer Premi Vilassar de Noir l’any passat. Foto: Vilassar de Noir

La cinquena edició del festival de novel·la negra Vilassar de Noir se celebrarà finalment del 4 al 6 de desembre en un format completament diferent. La totalitat de la programació d’enguany estarà disponible online i es podrà seguir a través de la plataforma Youtube. Recordem que l’inici del certamen -que estava previst pel passat 23 d’octubre- va haver de ser ajornat degut a les noves restriccions adoptades per les autoritats amb motiu de la situació sanitària per la pandèmia del coronavirus.

Entre els plats forts del festival de Vilassar de Mar per aquest 2020 destaquen l’homenatge a Margarida Fuster i la xerrada de la criminòloga Paz Velasco sobre La ment de l’Assassí. La programació d’enguany també té lloc per a clàssics com el personatge més cèlebre d’Arthur Conan Doyle, Sherlock Holmes; per a la Literatura Nord Americana, que serà el tema principal d’una de les xerrades; o per a l’autora Núria Cadenas, que participarà en el certamen per parlar de la seva última novetat Guillem.

La previsió és que durant aquests tres dies passin per la versió virtual del Vilassar de Noir representants d’una vintena d’editorials i diferents autors de renom com Pep Prieto, Lluís Llort, Salvador Balcells, Miquel Esteve, Maria Sardans, Albert Gassull, Emili Bayo, Marta Alòs i Jordi Solé, entre d’altres. Després de la inauguració del festival es coneixerà també el guanyador del II Premi Vilassar de Noir de novel·la negra en català, i es presentarà l’obra premiada l’any passat, L’esguard de la bèstia de Quim Gómez, publicada per Llibres del Delicte.

L’any passat el festival va aconseguir posar en marxa aquest premi literari, un dels somnis dels organitzadors del certamen des de la primera edició. El guardó està dotat amb 2.500 euros i es pot presentar qualsevol novel·la negra original en català. L’obra guanyadora la publica l’editorial Llibres del delicte.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram