Els grups municipals d’ERC i el PSC després de signar l’acord de govern. Foto: ERC

Nou acord de govern a l’Ajuntament del Masnou. El PSC entra l’executiu liderat per ERC en un moviment que pretén donar “fortalesa institucional” al consistori a l’hora de fer front als efectes derivats de la pandèmia del coronavirus.

Segons apunten les dues formacions en un comunicat conjunt, la flamant coalició permetrà assentar les bases d’un govern “estable” que prioritzarà la posada en marxa de les mesures acordades en el Pla d’actuació municipal (PAM) i en el Pla de reactivació, posant especial èmfasi en les polítiques de l’àmbit social i de servei a les persones. ERC i PSC -que tindran majoria absoluta al plenari amb 12 dels 21 regidors- es comprometen d’aquesta manera a deixar al marge les “diferències ideològiques en temes supramunicipals” per treballar plegats per desenvolupar polítiques d’esquerres de progrés, socials, solidàries, feministes, catalanistes i municipalistes.

L’entrada dels tres regidors del PSC a l’executiu encapçalat per Jaume Oliveras tanca la porta a un possible acord de govern entre ERC i el grup municipal de JxCat, una alternativa que les dues formacions feia mesos que estudiaven, però que finalment no s’ha acabat concretant. Des de JxCat apunten que per poder entrar al govern amb els republicans van posar algunes condicions com una rebaixa dels sous i de les dedicacions dels regidors i denuncien que la nova coalició suposarà un augment del 25% de la massa salarial en plena situació de crisi per la pandèmia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram