Set regidors de JxCat i del PSC que formen l’equip de govern de Premià de Mar. Foto: Ajuntament

La coalició entre JxCat i PSC al capdavant de l’Ajuntament de Premià de Mar comença a prendre forma i ja té definida la redistribució de les tinences d’alcaldia i les delegacions. Tanmateix, l’estructura de l’executiu no és l’únic punt consensuat durant aquesta primera setmana des de l’anunci del pacte, ja que -segons apunta el grup municipal d’ERC- els partits ja tenen una proposta de pressupost que presentaran al ple del proper 15 de juliol.

L’entrada a l’equip de govern dels socialistes ha suposat la cessió per part de l’executiu liderat per Miquel Àngel Méndez de la primera i la tercera tinença, que ara passaran a mans de dos dels tres regidors del PSC. El líder socialista David Gutiérrez ocuparà la posició de primer tinent i serà l’encarregat de presidir la flamant nova àrea per a la Reconstrucció Social i Econòmica, un departament destinat a donar resposta a la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus. A més, Gutiérrez coordinarà les regidories de serveis socials i habitatge i serà responsable directe de les àrees de comerç, empresa i ocupació, via pública, parcs i jardins i litoral i platges.

La regidora del PSC Mari Luz Cánovas ocuparà a tercera tinença d’alcaldia i presidirà el departament d’Organització i s’encarregarà també de les àrees de recursos humans i esports. La tercera representant socialista, Pilar Guardeño, liderarà els sectors de salut, dona, igualtat i cooperació.

Pel que fa a Junts per Premià de Mar, Antoni Subirà passa a portar la segona tinença d’alcaldia de Territori i les delegacions d’urbanisme, medi ambient i Policia, i la regidora Imma Morales es manté com a quarta tinent i responsable de l’àrea d’Activitats Culturals.

NOU PRESSUPOST
En declaracions a Ràdio Premià de Mar, el líder del grup municipal d’ERC, Pep Ripollès, ha explicat que el nou govern ja ha fet arribar a les forces de l’oposició una proposta de pressupostos municipals per portar a aprovació al ple del proper 15 de juliol. Segons denuncia Ripollès, l’executiu no està donant prou temps a l’oposició per treballar la proposta per uns pressupostos que porten prorrogats des del 2018.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram