Els veïns decidiran què fer amb 55.000 euros. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha començat recentment la cinquena edició dels pressupostos participatius, enguany amb una partida d’inversions de 55.000 euros, un 37,5% més que en edicions anteriors. Des del consistori expliquen que en aquesta ocasió les propostes es divideixen en dues vies amb mecanismes de funcionament diferents “per facilitar la màxima participació”.

Per una banda, el projecte Expressa’t, dotat de 7.500 euros, està adreçat a joves de 6è de primària i 1r d’ESO dels centres educatius públics de Cabrils. A partir de diverses sessions i dinàmiques, han proposat i votat destinar la partida a la millora dels parcs del municipi. Amb una participació de 138 joves, les tres propostes finalistes sotmeses a votació han estat la instal·lació d’una tirolina, crear una xarxa de WiFi lliure en espais públics i millorar dels parcs del municipi tenint en compte les seves necessitats.

Els 47.500 euros restants es gestionaran a través del projecte Digues la teva!, una proposta destinada a les persones majors de setze anys empadronades al municipi que vulguin participar en la proposició i elecció de projectes amb dues inversions de 40.000 i 7.500 euros respectivament.

Des del consistori expliquen que ja s’han fet realitat bona part de les propostes guanyadores i d’algunes de les proposades en els anteriors anys, com la millora del refugi d’animals amb una gatera nova, la instal·lació de mòduls per fer skate, o la col·locació de taules de ping-pong al parc de Can Batalló.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram