Marco Mezquida en un dels concerts de la seva gira. Foto: Mireia Miralles

Com cada any, els divendres al vespre prenen importància a Premià a mesura que entra l’estiu.

El motiu? La programació del Jazz en la nit, un conjunt de trobades musicals vespertines durant el mes de juliol al municipi que giren entorn del jazz i altres estils musicals germans.

El primer divendres de juliol va arrencar la programació del festival amb The Ramblers Septet, amb membres de formacions com Los Mambo Jambo i A Contra Blues.

La setmana següent va ser el torn de Carles Benavent, que va visitar els Jardins de Can Figueres per primera vegada resguardat pels seus músics habituals i un acompanyat de luxe, “Tomasito”, el rei del compàs.

Marco Mezquida torna al poble i serà el protagonista del 19 de juliol, amb el seu nou projecte Els somnis de Ravel.

Per acabar, Monica Green presentarà Project Soul, la darrera aposta d’una artista que celebrarà els 30 anys darrere el micròfon.

ELS ORIGENS DEL FESTIVAL
Jazz en la nit va néixer el 1996 amb l’objectiu de recuperar el jazz com a gènere alternatiu a la resta de propostes que s’anaven oferint al municipi i altres festivals dels municipis propers.

A poc a poc el jazz ha anat calant al municipi fins a consolidar-se com un dels imprescindibles en el circuit professional del país.

ELS CULPABLES DEL SEU ÈXIT
Per descomptat, un festival de música el fa bo els artistes que el formen. De totes maneres, una de les raons de ser de Jazz en la nit és l’indret on es porten a terme els concerts.

Els jardins de Can Figueres actuen d’escenari perquè la música es converteixi en màgia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram