L’objectiu és que la neteja estigui llesta a l’estiu. Foto: Arxiu

El Consell d’Alcaldes del Maresme ha acordat per unanimitat impulsar un projecte per netejar el fons marí de totes les platges del Maresme. Els treballs començarien al maig per deixar a punt les platges per a la temporada d’estiu.

El Consell d’Alcaldes és un òrgan consultiu del Consell Comarcal del Maresme del qual en formen part els alcaldes i alcaldesses dels 30 municipis de la comarca i ara ha donat llum verda a un pla per netejar les platges de punta a punta de la comarca, després d’una prova pilot que es va dur a terme al setembre i durant la qual es van recollir 370 kilos de deixalles. S’hi van trobar des de plàstics i vidres fins a restes de material de construcció i motors d’embarcacions, la qual cosa evidencia el mal estat en el qual es troba el fons marí.

Ara el Consell d’Alcaldes ha donat el seu vistiplau a encarregar els estudis necessaris per tirar endavant la neteja, que representa un projecte pioner a Catalunya. “Per primera vegada, una comarca catalana emprèn accions per garantir la bona qualitat del seu fons marí”, afirma el president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i vicepresident primer del Consell Comarcal del Maresme, Joaquim Arnó. “Serà una neteja sistemàtica i metodològica que anirà més enllà d’actuacions voluntàries puntuals”, afegeix, sense que s’hagin concretat quines seran les tasques concretes que es desenvoluparan.

Un cop es realitzin els estudis encarregats, es preveu que els treballs puguin començar a partir del mes de maig del 2018 amb l’objectiu de garantir la millor qualitat de les platges de cara a la temporada d’estiu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram