Fa un any 1.570 veïns van votar a favor de l’expropiació. Foto: Can Sanpere

Un any després que els veïns es posicionessin a favor de l’expropiació de Can Sanpere en una consulta ciutadana, els terrenys de l’antiga fàbrica continuen sent propietat de Núñez i Navarro. L’Ajuntament preveia que el procés d’expropiació comencés a finals d’any, però ara assegura que s’ha trobat amb “més obstacles legals dels previstos”, segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Antoni Subirà, en declaracions a Línia Mar.

En aquest sentit, Subirà garanteix que l’objectiu del consistori continua sent la municipalització de Can Sanpere, però no descarta que aquesta es dugui a terme per vies alternatives a l’expropiació. Una d’elles, segons afirma Subirà, seria negociar amb l’empresa Transmesa, propietària d’uns terrenys als afores. Amb anterioritat ja s’havia especulat amb la possibilitat que aquests terrenys fossin requalificats per permetre a Núñez i Navarro edificar-hi a canvi de deixar via lliure a la zona verda i als equipaments projectats a Can Sanpere. Tot i això, el regidor d’Urbanisme assegura que encara no s’ha produït cap conversa amb Transmesa en aquest sentit.

Si finalment les alternatives a l’expropiació tiressin endavant, això suposaria un canvi en la postura que el govern de Miquel Buch ha exposat sempre. “Els ciutadans van aprovar l’expropiació en la consulta. Qualsevol que decideixi anar-hi en contra tindrà un problema, i jo vull complir amb el mandat expressat pels veïns”, argumentava l’alcalde en una entrevista publicada a l’abril a Línia Mar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram