Oliveras

Jaume Oliveras, durant un acte de campanya d’ERC. Foto: Arxiu

L’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, és un dels 25 batlles d’ERC que han signat avui un article a Nació Digital en el qual donen suport a l’acord que la formació republicana ha assolit amb el PSC i que ha de permetre la investidura del socialista Salvador Illa com a president de la Generalitat.

L’escrit es publica dos dies abans de la consulta a la militància d’ERC, que ha de ser l’encarregada de validar o no el pacte amb els socialistes. El moll de l’os de l’article defensa que no hi ha cap “majoria alternativa possible” a la qual sumen republicans, socialistes i comuns -que també han arribat a un acord per investir Illa- i que aquest acord representa “un avenç nacional i social molt important”, ja que, segons sostenen els batlles, reconeix el conflicte polític i avança cap a un model de “sobirania fiscal” i de “concert econòmic”, el punt més cridaner i políticament determinant de l’entesa entre ERC i PSC.

Acord d’investidura, no de govern

A l’article, tanmateix, es vol “deixar clar” que el vot favorable a Illa és exclusivament per a la investidura del primer secretari dels socialistes, però que en cap cas és “un acord per a la governabilitat”. És a dir, que en principi els republicans no entrarien al Govern Illa i es quedarien fent oposició. A l’escrit, els batlles també valoren “positivament” que l’acord passi pel tamís de la militància i afegeixen que si donen suport a la decisió de l’Executiva Nacional no és “perquè el candidat del PSC”, és a dir, Illa, sigui del seu grat ni de la seva “confiança política”, sinó perquè consideren que és “un molt bon acord” i que una repetició electoral “seria molt negativa per al conjunt del país”.

L’article publicat a Nació Digital ha estat també subscrit per alcaldes com Marc Aloy, de Manresa; Aurora Carbonell, de Sitges; Marc Giribet, de Sant Andreu de la Barca, o Adam Tomàs, d’Amposta, entre altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram