Imatge del Port Masnou. Foto: Port Masnou

Port Masnou tindrà una nova dessalinitzadora. Segons explica l’empresa que gestiona les instal·lacions, aquesta decisió contribuirà a garantir el subministrament d’aigua potable a les amarres del port. Actualment, expliquen, el consum mitjà diari arriba fins als 25 m³ d’aigua.

Amb aquesta nova planta, que estarà equipada amb dos equips dobles instal·lats en paral·lel, es produiran 1,6 m³ d’aigua potable per hora Per tant, la quantitat d’aigua potable diària disponible s’elevarà fins als 38,4 m³. La dessalinitzadora, a més, funcionarà les 24 hores del dia.

El port masnoví ja ha obtingut les autoritzacions necessàries de les autoritats competents per tirar endavant el projecte i ja es prepara per desplegar-lo en tres fases. En primer lloc, es proveirà d’aigua potable els amarres del port vell, després es connectaran tots els amarres del port i finalment s’establirà la connexió entre les amarres i locals del port.

En un futur pròxim, també es preveu que la planta sigui autosuficient gràcies a la instal·lació de plaques solars per generar l’electricitat necessària.

Millora del servei de la sostenibilitat

Fernando Mestre, director general de Port Masnou, assegura que aquesta nova construcció forma part del compromís de continuar millorant les instal·lacions, En aquests cas, afegeix, amb un “doble objectiu”: “millorar el servei als nostres usuaris i potenciar solucions que ens reforcen en l’ús responsable dels recursos en benefici de fer un port més sostenible cada dia”, afirma Mestre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram