Zona Verda Masnou

La nova zona verda ja ha entrat en vigor. Foto: Ajuntament

El passat 1 de juliol va entrar en vigor l’ampliació de la zona verda al Masnou, acompanyada de diversos canvis. La gran modificació és la implantació de la zona d’aparcament regulat a tots els barris del litoral, que l’Ajuntament els considera com “els més tensionats” per la dificultat d’aparcar. La zona verda ampliada es divideix en quatre àmbits que s’identifiquen amb les lletres A, B, C i D i els residents de cada àmbit podran aparcar-hi pagant 2 euros al mes, sense cap limitació horària.

En canvi, els masnovins que aparquin a la zona verda en un àmbit que no és el seu hauran de pagar 1,25 l’hora. Finalment, les persones d’altres municipis hauran d’abonar 1,95 l’hora. L’objectiu de l’Ajuntament és facilitar als residents l’aparcament, especialment a l’estiu. “Aquests barris tenen la pressió afegida de la platja i les estacions de tren, que són pols d’atracció”, va assegurar al Ple del 21 de juny el regidor de Mobilitat, Ricard Plana.

La zona blava també ha patit canvis. Els masnovins que paguen l’impost de circulació disposen de la primera mitja hora gratuïta i pagaran 0,75 l’hora a partir d’aquest temps. Una altra novetat és que els pagaments es poden fer per Blinkay, la nova app habilitada pel consistori.

Rebuig de l’oposició i veïns

L’oposició va posicionar-se en contra de l’ampliació al Ple. Els principals motius van ser la reivindicació d’una zona verda gratuïta per als veïns, a més d’acusar el govern local d’aplicar aquests canvis per recaptar diners. També van destacar el perjudici al comerç local, ja que, diuen, no podrà competir amb altres zones comercials amb pàrquing gratuït, i, a més, pot generar problemes per als seus treballadors a l’hora d’aparcar per anar a treballar.

Per la seva banda, des de l’associació de veïns Ocata Activa han mostrat la seva oposició a la nova zona verda i reclamen que tot sigui zona taronja, és a dir, gratuït per als veïns, o bé que el veïnat no pagui la zona verda.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram