ERC Rovira

Un moment de la trobada a Ginebra. Foto: ERC

Una reunió aquest dijous a Ginebra amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha servit per presentar d’una tongada els candidats a l’alcaldia de vuit municipis del Maresme per a les eleccions municipals de 2023.

Han estat presentats Pim Camprubí (Mataró), Annabel Moreno (Arenys de Mar), Rosa Funtané (Montgat), Josep Maria Ripollès (Premià de Mar), Marta Rovira Martínez (Vilassar de Mar), Xavier Ponsdomènech (Calella), Marta Paset (Tordera), i Mariona Pasqual (Argentona).

Després de la reunió, en una roda de premsa telemàtica, Marta Rovira ha destacat que el Maresme i el Baix Besòs (també s’han presentat els candidats a les alcaldies de Badalona, Alex Montornès, i Sant Adrià de Besòs, Rubèn Arenas) són dels territoris amb més desigualtat del país: “La reducció de les desigualtats socials és un dels principals reptes als quals ens enfrontem”.

De l’acte cal destacar la presentació de Marta Rovira Martínez com a candidata per Vilassar de Mar. D’aquesta manera, l’actual alcalde Damià del Clot, que ha combinat la batllia amb la presidència del Consell Comarcal del Maresme, no repetirà candidatura. A Premià de Mar, sí que repeteix Josep Maria Ripollès: “Ens han abocat al model de ciutat dormitori i això genera moltes mancances”, ha dit. A banda, ha assegurat que pel que fa al futur de Can Sanpere “només hi ha una sortida, l’expropiació”.

El candidat a l’alcaldia de Mataró ha parlat de formar un govern “de la ciutat sencera” i ha enumerat el respecte a les identitats, la seguretat, la neteja i l’habitatge digne com els reptes del pròxim mandat. Ponsdomènech, candidat per Calella, ha apostat per un nou govern transparent i “allunyat de la política de façana de cara a la galeria”. Paset, de Tordera, ha citat els autònoms, pagesos i ramaders del poble; i Pasqual, d’Argentona, ha proposat un govern basat en l’ecologisme, la participació ciutadana, el feminisme i la promoció econòmica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram