verema

La Festa de la Verema arriba a l’edició número 48. Foto: Ajuntament.

L’edició número 48 de la Festa de la Verema d’Alella va posar el seu punt final el 18 de setembre, la primera que se celebra amb normalitat després de dos anys de restriccions per la pandèmia.

Es tracta de la festivitat més gran de la localitat, que porta cada any més de 15.000 visitants a Alella, tal com va recordar l’alcalde, Marc Almendro, durant el discurs d’inauguració. Una quantitat de visitants que no resulta estranya, tenint en compte el gran nombre d’activitats que s’hi duen a terme.

Una de les propostes més populars va ser la mostra de vins i gastronomia a l’Hort de la Rectoria, on la gent va poder gaudir dels millors productes de la DO Alella, la més petita i antiga de Catalunya. No van faltar tampoc les degustacions i tastos de vi del Tapes+Vi; Un celler, un vi; el Tast Jove de Vins; o la Mostra del Vi DO Alella i Gastronomia.

Una de les novetats d’enguany ha estat l’entrega dels primers Premis Verema d’Alella, que han recaigut en la primera dona sommelier a Catalunya, Rosa Vila; i en Josep Bassas, qui ha dedicat més de 50 anys a la bodega Alella Vinícola.

També s’estrenava enguany el Cicle de Vi i Cinema, que amb el nom de Vinema proposava el maridatge de curtmetratges amb vins i tastos gastronòmics de la zona, de la mà dels xefs Miquel Aldana i Víctor Quintillà.

La canalla també va poder gaudir de la festa en la tallada de raïm a la vinya de Can Margarola, i en la trepitjada de la vinya. Per acabar, es va presentar el llibre Un país a la copa. Alella, el vi humà, de Laura Saula, que tracta les experiències de persones vinculades amb el món del vi. Can Lleonart acull fins al dia 26 una exposició de fotos de Jordi Borràs sobre el tema.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram