Façana Ca n'Amell

Imatge de la façana de la residència Ca n’Amell. Foto: Google Maps

L’Ajuntament es personarà com a acusació popular en el cas de la residència de Ca n’Amell, en què s’investiga la mort d’una norantena d’avis i àvies durant la primavera de 2020, a l’inici de la pandèmia. La petició s’ha sol·licitat al jutjat número 2 de Mataró, que porta la causa.

El passat mes d’abril, la fiscal, Montserrat Poderós, va interposar una querella en què acusava els antics responsables de la residència per delictes d’homicidi imprudent: “Un cop la fiscal va trobar els indicis, els serveis jurídics municipals van començar a estudiar quina era la manera més adequada d’ajudar a aclarir el cas”, declara l’alcalde Rafa Navarro a Línia Mar.

L’abril de 2020, el mateix Ajuntament informava de les primeres irregularitats en el funcionament de la residència. Davant la falta de transparència dels antics responsables del centre, la Generalitat va intervenir la gestió de Ca n’Amell: “L’exalcalde Miquel Àngel Méndez es va deixar moltes hores per intentar contactar amb la residència o la conselleria, i va ser el primer a dir que a Ca n’Amell estaven passant coses que tindrien conseqüències penals”, diu Rafa Navarro, que recorda com les famílies es dirigien al consistori per demanar informació sobre els seus familiars.

Ara, a l’espera que l’aparell judicial engegui les vistes prèvies i, posteriorment, el possible judici, des del consistori només s’espera “que es faci justícia i les persones responsables de la mala praxi paguin per la seva incompetència i pel dolor que han causat als veïns i veïnes de Premià de Mar”, declara l’alcalde.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram