Dos veïns de Premià llegeixen el manifest durant la concentració del mes de febrer. Foto: ACN (Pol Solà)

Una exalumna de La Salle de Premià de Mar ha denunciat el professor i religiós Jesús Linares per uns abusos presumptament comesos entre 2007 i 2008, segons informa una investigació conjunta d’elDiario.es i El Periódico de Catalunya. En la recerca feta per aquests diaris, es va arribar fins a la denunciant, qui assegura que Linares li va introduir caramels als pantalons quan l’alumna estava al parvulari.

La Salle de Premià de Mar va ser l’escenari principal dels abusos comesos per Linares, com els que va relatar l’escriptor Alejandro Palomas, i que va patir entre 1975 i 1977. Aquests abusos van ser anteriors a 1980, de manera que estava vigent el Codi Penal de 1973, que establia un termini de prescripció de cinc anys per aquests delictes. Aquest mes de febrer, el jutjat de Mataró que va admetre la denúncia de l’escriptor la va acabar per arxivar, en comprovar que els delictes ja havien prescrit.

Actualment, la Fiscalia de Mataró és l’única que manté obertes les diligències contra Linares, pels abusos comesos a La Salle de Premià.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram