Homenatge donants Vilassar

Assistents a l’homenatge als donants de l’Arxiu. Foto: Arxiu Municipal

L’Arxiu Municipal de Vilassar de Mar va celebrar el Dia Internacional dels Arxius amb un homenatge a les persones donants i dues sessions de portes obertes per a tothom que s’hi volgués apuntar.

La cita va tenir lloc el passat dissabte 11 de juny i va aplegar unes 130 persones. La responsable de l’Arxiu, Cristina Simó, explica que l’homenatge va servir per mostrar l’agraïment a totes aquelles persones que han donat informació i documents al fons de l’Arxiu.

A l’Arxiu s’hi pot trobar pràcticament de tot: “Des del 2011 i fins avui, hem tingut 525 donacions de 179 persones donants. En total, conformen 62.742 documents”, enumera Cristina Simó. La tipologia dels documents és molt variada. Hi ha documentació notarial, escolar, empresarial, nàutica, tècnica, cultural i personal.

Els formats també són variats. Es pot trobar en format de paper, plàstic, fusta, discs, cassettes, vinils, discs de pedra (dels més antics), cotó, seda, vidre, metall, pergamí i pell.

L’Arxiu Municipal el fan servir persones de diferents àmbits laborals i de totes les edats, des d’estudiants fins a particulars, passant per acadèmics, periodistes o, fins i tot, gent que vol saber més sobre els seus avantpassats. “La gent acostuma a interessar-se més per les fotografies o pel material gràfic en general”, explica Simó.

La responsable de l’Arxiu destaca també la importància dels arxius municipals a l’hora de preservar la documentació dels municipis per tal que la ciutadania pugui consultar-la sempre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram