Can Targa i Cases Mar Masnou

La masia de Can Targa i les Cases de Mar en una imatge d’arxiu. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament del Masnou ja té encarrilats els plans urbanístics de Can Bernades i de Can Targa, dos projectes que recentment han despertat força polèmica al municipi. Les dues iniciatives tiraran endavant malgrat l’oposició d’un sector de la ciutadania, que veu en les dues operacions una clara voluntat d’afavorir els interessos privats, un extrem negat rotundament per l’executiu encapçalat per Jaume Oliveras.

La proximitat geogràfica de les dues zones les converteix en dos punts clau a l’hora de definir el front marítim masnoví. El primer dels projectes ja es troba en mans de la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat després que en el Ple del passat mes de gener s’aprovés la modificació provisional de la iniciativa que proposava el govern local. El punt va comptar amb la negativa de tots els grups de l’oposició, que van coincidir en qualificar els canvis introduïts de “pelotazo” urbanístic.

“No calen més habitatges d’obra nova al nostre municipi, on hi ha més morts que naixements i un 6% d’habitatges buits. No hi ha la necessitat de més edificabilitat i densitat”, assegurava aleshores el portaveu de JxCat, Romà López, que va recordar que s’han presentat nombroses al·legacions al respecte que no han estat estimades. Segons defensa el consistori, la proposta presentada per a Can Bernades respon a “l’interès públic” i redueix significativament la superfície que els propietaris poden dedicar a la construcció d’habitatges privats en favor de més espai verd i pisos protegits.

Pel que fa a Can Targa, el ple de febrer va aprovar inicialment el pla urbanístic que permet protegir l’antiga masia del segle XVI i el conjunt de les Cases de Mar. La iniciativa, però, ha rebut força crítiques tant per part dels veïns com dels grups de l’oposició –que també hi van votar en contra–≠ perquè consolida uns blocs de cinc pisos construïts irregularment als 70 i no bloqueja la construcció d’un altre de nou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram