Taxi Masnou

Un taxi a l’estació del Masnou en una imatge d’arxiu. Foto: Taxi El Masnou

L’Ajuntament del Masnou ha estrenat aquest gener el nou servei municipal de taxi a demanda. Aquesta iniciativa, que ha arrencat amb unes setmanes de retard per problemes operatius, ja està a disposició dels veïns de la població de més de 65 anys o que tinguin acreditat un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

Segons informa el consistori encapçalat per Jaume Oliveras en un comunicat, l’objectiu principal d’aquest servei públic és poder garantir el “dret a la mobilitat” d’aquests col·lectius, complementant d’aquesta manera la xarxa de transport públic ja existent i facilitant l’accés a determinats serveis i equipaments locals. El preu de cada trajecte és de dos euros i el nombre màxim de desplaçaments per trimestre i any dels usuaris s’establirà en funció de la situació personal del client, que haurà de reservar el vehicle amb antelació el dia anterior a través d’una trucada telefònica.

El servei de taxi a demanda està en funcionament de dilluns a divendres de set del matí a vuit del vespre i només es pot utilitzar per a desplaçaments dins el terme municipal del Masnou. En concret, els trajectes han de tenir l’origen o el final en un dels centres d’atenció primària de la població, casals de gent gran, poliesportius, el cementiri o la comissaria de la Policia Local, entre altres.

La iniciativa, que compta amb la col·laboració de taxistes locals i de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), tindrà un període de prova de quatre mesos després del qual es podran introduir modificacions. El consistori ja té reservats prop de 10.000 euros que es destinaran a finançar la subvenció parcial dels desplaçaments que realitzin els col·lectius beneficiaris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram