Primer ple presencial Premià

El primer Ple presencial a Premià després de la pandèmia. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Premià de Mar va poder tornar a celebrar un Ple presencial després de la pandèmia del coronavirus. La sessió ordinària del passat 17 de novembre no va ser telemàtica –com fins ara, a excepció del Ple d’investidura de l’alcalde Rafa Navarro celebrat el desembre del 2020 a l’Espai Amistat–, sinó que va tenir lloc en una sala especialment habilitada per a l’ocasió de la Biblioteca Martí Rosselló del municipi. La recuperació del cara a cara entre els diferents grups va coincidir casualment amb el comiat de la veterana regidora de la Crida Premianenca Paquita Guirao i la presa de possessió del jove Roc Monfort com a nou representant d’ERC.

El canvi generacional en aquest ball de regidors, però, va ser l’anècdota d’un Ple intens on encara va semblar durar la ressaca de l’aprovació fallida de les ordenances fiscals, que va tenir lloc en la sessió del mes d’octubre gràcies a un front comú força inèdit dels quatre grups de l’oposició. La principal polèmica del Ple va girar entorn del programa d’ajuts escolars i de la seva redefinició, actualment en mans d’una comissió formada per la direcció dels centres i per representants de les diferents associacions de famílies d’alumnes, tal com informa Ràdio Premià de Mar. Ciutadans –un dels promotors de la primera edició dels ajuts– va defensar el seu caràcter universal, mentre la resta de grups de l’oposició van reclamar modificar els criteris actuals per fer un repartiment més equitatiu.

Tampoc va estar exempt de discussió l’apartat de mocions, on les formacions van posar sobre la taula el debat sobre el caràcter vinculant de les mocions no resolutives.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram