Ubicaempresa

Fotos: Arxiu i AMB

Una de les qüestions fonamentals per a qualsevol empresa és tot allò que té a veure amb la part immobiliària. És a dir, poder tenir accés i coneixement de les naus, solars industrials, oficines i locals que el mercat ofereix i que es puguin adaptar millor a les necessitats de cada negoci.

Per tal de facilitar el procés que les empreses, però també l’administració pública, han de fer per implantar o relocalitzar les seves activitats econòmiques al territori, l’AMB, a través de l’Agència de Desenvolupament Econòmic, posa al servei de tothom qui ho necessiti un servidor immobiliari batejat amb el nom d’Ubicaempresa. Aquesta eina es va posar en marxa el 2015 i amb els anys ha anat millorant les seves característiques i també ampliant el territori que abasta. De fet, aquest 2021 ha inclòs la comarca de l’Alt Penedès, que s’afegeix al Garraf, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

A Ubicaempresa, doncs, s’hi poden trobar ofertes de milers de naus, solars industrials, oficines i locals dels principals portals immobiliaris i d’altres entitats, com l’Incasòl o el Consorci de la Zona Franca. Un dels aspectes destacats del cercador és que millora les ubicacions de les ofertes, verifica les dades, elimina les ofertes errònies i posa a disposició dels usuaris un panell d’indicadors per analitzar l’evolució del mercat immobiliari i, per exemple, treure estadístiques. Al marge, entre les seves novetats més recents, hi ha la valoració de la qualitat de les localitzacions, una millora en l’actualització de dades urbanístiques, la inclusió de fotografies amb fitxa, l’enllaç directe als serveis per a empreses, la pàgina d’aterratge i un disseny renovat. En paral·lel, també permet fer cerques per categories, amb visió per mapa i llistat i afegir filtres de cerca.

Regió metropolitana

La consolidació i el creixement de l’Ubicaempresa ha fet que actualment doni servei a gairebé tota la regió metropolitana, cosa que demostra la col·laboració entre les administracions. En aquesta línia, la vicepresidenta de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, Montserrat Ballarín, destaca que se “sumen recursos públics per projectar-nos sobre el teixit econòmic i productiu i en benefici de l’interès general”. Ballarín afegeix que “amb l’intercanvi d’informació sobre els nostres polígons, enfortim l’oferta de les nostres comarques, evitem duplicitats, aprofitem les eines que ja tenim, compartim experiències i desenvolupem junts les eines que ens falten”

Contingut patrocinat per l’AMB.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram