Pedalada popular Vilassar Mar 2021

Alguns dels participants a la pedalada popular a l’N-II. Foto: Ajuntament

Punt apart en clau mobilitat a Vilassar de Mar. L’Ajuntament va presentar el passat 26 de setembre el flamant Pla Director de la Bicicleta (PDB), un full de ruta que ha de servir per impulsar definitivament els carrils bici al municipi. La posada en escena d’aquesta iniciativa va venir acompanyada d’una pedalada popular de rècord, que va aplegar més de 300 persones i que va tenir en l’N-II l’escenari simbòlic perfecte.

“Sabem que aquest és un pla ambiciós, però així com hem lluitat per la fi d’un peatge que portàvem pagant molts anys i ho hem aconseguit, ara hem de lluitar per la pacificació de la N-II. Aquest pla ens ha d’ajudar a aconseguir aquesta fita també”, asseyalava en l’acte de presentació l’alcalde Damià del Clot, que va comparèixer des d’un escenari ubicat al bell mig d’aquesta artèria comarcal, que va estar tallada al trànsit durant tot el matí. També van intervenir en la jornada representats del grup municipal de Babord, la formació que ha donat suport al govern local per poder tirar endavant aquest pla. El partit va aprofitar l’ocasió per remarcar la importància d’encetar com més aviat millor la “transformació radical” de la mobilitat al municipi.

Cal recordar que el PBD es basa en la divisió del poble en dos eixos centrals diferents –de nord a sud i d’est a oest– que es ramifiquen per crear un entramat de carrils bici pensat per poder moure’s d’un extrem a l’altra del municipi utilitzant només aquestes vies. La intenció és poder ampliar progressivament la xarxa de carrils actual per avançar en la conformació d’una població 100% pedalable, prioritzant totes aquelles vies que han de servir per “trencar barreres” entre diferents barris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram