tortugues plàstic

Algunes restes de plàstic trobades a les tortugues. Foto: CRAM

La presència dels plàstics en els ecosistemes naturals és una evidència que dia rere dia confirmen estudis de diversos àmbits. Darrerament, la Fundació CRAM, amb seu al Prat, ha detectat restes de plàstic al 92% de les tortugues marines que ingressen a la seva àrea clínica.

Segons expliquen, es van obtenir 54 mostres de femta o de contingut digestiu de dos tipus de tortuga que van acollir durant el 2022, en concret 69 de l’espècie Caretta caretta i un exemplar de Chelonia Mydas.  En les analítiques es va trobar restes de làmines (31%), filaments (14%) i plàstic fragmentat (11%).

També es van trobar restes de plàstic en les 7 necròpsies fetes, i tot i que aquests no van causar la mort de l’animal, segons detalla la fundació, sí que van produir en alguns casos enteritis severa, amb dolor i anorèxia.

Un problema de tots

Aquests alts percentatges de plàstics a l’interior dels animals indiquen que el mar “conté una quantitat elevada de residus d’aquest tipus”, fet que influeix no només a la vida marina, sinó que també als humans i la resta d’habitants del planeta. “El mar produeix més de la meitat de l’oxigen que es respira a la Terra: un mal estat de les mars produeix un mal estat generalitzat”, alerten des del CRAM.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram