Fira Avícola

Lliurament dels premis als comerços amb mig segle de vida. Foto: Ajuntament del Prat

La Fira Avícola del Prat, que s’ha celebrat del 2 al 4 de desembre, ha recuperat xifres anteriors a la pandèmia. I és que l’edició d’enguany ha tancat amb una assistència de prop de 70.000 persones, 10.000 més que l’any passat. A més, la fira no ha perdut pistonada entre els assistents de fora del Prat, ja que un de cada quatre provenien d’uns altres municipis. D’aquesta manera, s’ha esvaït la principal por d’aquesta edició, que era l’avançament de la mostra per celebrar-la abans del pont de la Puríssima, a petició dels hostalers.

Sigui com sigui, l’Ajuntament destaca que els visitants han donat bona qualificació a la fira en les enquestes. Per la seva banda, els comerços participants també han destacat un increment de les vendes en relació amb l’edició del 2021. “El que esperàvem és el que està passant, ens hem situat en les mateixes dades d’afluència que el 2019”, resumeix l’alcalde, Lluís Mijoler, que dissabte va lliurar els guardons de reconeixement de les botigues de la ciutat que fan mig segle.

“Les ZEPA no perjudiquen la pagesia”

L’endemà, l’alcalde va agrair la tasca dels criadors del pollastre Pota Blava, l’autèntic protagonista de la fira, juntament amb els productes del Parc Agrari. Ho va fer dissabte, en un acte en el qual no va perdre l’oportunitat de defensar la proposta d’ampliació de la protecció del Delta que proposa la Generalitat, a través de les zones de protecció de les aus (ZEPA). “Les ZEPA no perjudiquen la pagesia, perjudiquen qui no vol conrear. Natura i agricultura no estan enfrontades, al contrari”, va defensar Mijoler.

Però a banda d’aquest debat, la fira va tornar a oferir el bo i millor de la gastronomia local al recinte de la Granja de la Ricarda, un espai de 19.000 metres quadrats que va acollir quatre zones diferenciades: el pavelló avícola, amb els millors exemplars Pota Blava i productes agrícoles; la Mostra d’Entitats, amb prop d’un centenar d’associacions; el pavelló del Prat Economia i l’Espai Gastronòmic, on s’han servit fins a 7.500 platillos, 5.000 copes de vi i 385 menús.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram