El tinent d’alcalde i primer secretari del PSC de l’Hospitalet, Cristian Alcázar, l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, i el director del Consell Esportiu de l’Hospitalet, Eduard Galí, amb esportistes d’un club de la ciutat. Foto: Twitter (@aporqueres)

La Policia Nacional ha tornat a detenir Eduard Galí, director del Consell Esportiu de l’Hospitalet. Va ser divendres passat, tal com avança El Periódico, quan els agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) van citar a declarar Galí a la comissaria. Un cop allà, el van detenir.

Aquest cop l’havien citat a declarar per aclarir la petició d’un crèdit de 25.000 euros a una entitat bancària. Entre la documentació que investiga la policia també hi ha una pòlissa per un aval de 3.680 euros. Segons el rotatiu, aquestes peticions s’haurien aprovat en una junta de l’entitat el maig del 2018. Però els agents creuen que la junta no es va celebrar i l’acta s’hauria falsificat. Per això, ara consideren que Galí hauria comès els delictes de falsedat documental, frau a l’administració i tràfic d’influències.

A més, en aquesta pòlissa que hauria demanat el Consell Esportiu de l’Hospitalet, el segon tinent d’alcalde i secretari del PSC de la ciutat, Cristian Alcázar, hi consta com a representant de l’entitat. En els documents consta que els diners s’haurien demanat perquè el Consell fes tasques d’arbitratge en un campionat escolar organitzat per l’Ajuntament de Cornellà.

Galí va ser detingut per primera vegada el juny de l’any passat, quan el cas va sortir a la llum. La Policia Nacional el va detenir durant l’escorcoll a la seu de l’entitat i va estar als calabossos fins que els agents li van prendre declaració. A més, també va anar a declarar voluntàriament davant de la jutgessa el passat 25 de gener.

En marxa la comissió sobre el Consell Esportiu de l’Hospitalet