La Generalitat ha anunciat la suspensió de visites a les residències de gent gran. Foto: Arxiu

El Departament de Salut ha decidit suspendre totes les visites, sortides i ingressos a les residències per a persones de la tercera edat a l’Hospitalet. La conselleria ha pres aquesta decisió arran de l’augment de contagis que s’han detectat, que segons el mateix departament ja arribarien als 300 afectats. A més, un d’aquests brots s’ha produït en una residència d’avis de la Torrassa, on segons les últimes dades hi havia una desena d’afectats entre treballadors i residents.

Salut va enviar una carta amb les instruccions a les residències de l’Hospitalet ahir. En aquest document, el Departament demana als centres que agrupin els residents en grups d’entre 15 i 20 persones, que hauran d’estar formats sempre per les mateixes persones i separats de la resta de residents del centre. Aquests grups hauran de fer junts totes les activitats, així com sortir als espais exteriors de les residències, aquelles que en tinguin. En cap cas, però, poden sortir del centre ni poden rebre visites. El document també diu que s’ha de suspendre l’activitat dels centres de dia.

Des de la Fundació Santa Eulàlia consideren encertada la mesura, tot i que remarquen que “compromet la salut emocional i social de les persones grans i les seves famílies”. Per això, a través d’un comunicat reclamen a les autoritats que regulin les condicions de seguretat a l’espai públic i als locals públics de tal manera que tothom respecti les normes d’higiene i distanciament social necessàries per evitar nous rebrots i contagis.