Les mascaretes estan pensades pel sector de la restauració. Foto: Idibell

El cuiner Nandu Jubany ha posat en marxa una campanya per recollir fons pels projectes d’investigació i recerca per trobar una cura al coronavirus que han iniciat l’IDIBELL, l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Institut Català d’Oncologia.

Jubany s’ha aliat amb l’empresa CSTY, especialitzada a fabricar roba de cuina d’alta qualitat, per fabricar unes mascaretes de protecció especialment pensades pel sector de la restauració i l’hostaleria. La intenció és que, així que bars i restaurants puguin començar a obrir i rebre clients, els professionals comprin aquestes mascaretes per atendre els clients.

La peculiaritat és que tenen un somriure dibuixat. Jubany explica que la idea la va tenir un dia que va veure un amic seu, Carles Tejedor, “que s’havia dibuixat un somriure a la mascareta”. El cuiner osonenc va pensar que “era una molt bona idea” per “recuperar l’alegria” davant d’aquesta crisi “devastadora per a moltes famílies i empreses” que ha provocat el coronavirus. Jubany assegura que “quan es trobin un professional i un client o dos cuiners amb la mascareta posada”, es transmetrà “el somriure en comptes del virus”.

A més, tots els fons recaptats amb la venda d’aquestes mascaretes es destinaran als projectes de l’IDIBELL, de l’ICO i de l’Hospital Universitari de Bellvitge per fer front a la pandèmia.