Imatge de la finestra del pis que s’ha cremat. Foto: Miquel Codolà / ACN

Un nen de tres anys, un nadó de dos mesos i la seva mare han mort aquest matí en un incendi declarat al número 140 del carrer de la Riera Blanca, al barri de La Torrassa. Com explica l’ACN, els Bombers han rebut l’avís a les 6:40 hores del matí i en vuit minuts ja eren al lloc de l’incendi. Però per la virulència del foc i la rapidesa amb què s’ha propagat, no han pogut fer res per evitar la mort d’una dona i d’un nen de tres anys.

Per altra banda, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha portat el nadó de dos mesos, que estava en estat crític, a l’Hospital Sant Joan de Déu, on finalment ha mort. El SEM també ha atès dues persones més per inhalació de fum i està donant atenció psicològica als familiars de les víctimes que estan arribant al lloc dels fets.

Segons fonts municipals recollides per diferents mitjans, l’origen del foc seria una sobrecàrrega elèctrica provocada per un endoll múltiple, un d’aquests lladres que permeten connectar diferents dispositius. A més, el cap d’intervenció dels Bombers, Santi Lleonart, ha explicat que el foc ha cremat molt de pressa perquè el pis afectat era petit i hi havia molts mobles, matalassos i material que han actuat com a combustible i les flames s’han propagat ràpidament.

Finalment, els Bombers han aconseguit apagar en 35 minuts l’incendi, que ha afectat totalment el pis on s’havia declarat. Després de revisar l’edifici, el cos no ha detectat danys estructurals i, com que el foc tampoc ha afectat l’escala ni cap altre immoble, els veïns podran tornar cap a casa seva durant el dia.

Davant d’aquests fets, l’Ajuntament de la ciutat ha decretat tres dies de dol per les tres víctimes.