Els veïns i veïnes reclamen intervenir en el projecte que es vol fer a l’antiga Òpera. Foto: Pau Massip Martori

L’inici de les obres d’enderroc de l’edifici de l’Òpera que va avançar Línia L’H han reactivat la mobilització veïnal. Els cartells que advertien als veïns i veïnes dels edificis més propers que es farien tasques de desamiantat també han posat en alerta els habitants dels carrers del voltant.

Per això, diversos veïns i veïnes han convocat una assemblea diumenge 18 a dos quarts de sis de la tarda a la plaça Remunta. L’objectiu de la trobada és debatre què s’ha de fer al solar que quedarà un cop s’enderroqui l’espai que va acollir platós de Televisió Espanyola. En el cartell penjat als portals dels edificis més propers a l’Òpera, els convocants denuncien que l’Ajuntament “es doblega als interessos de les empreses constructores”.

UNA CIUTAT MÉS SALUDABLE
El document també critica que al govern de Núria Marín només li interessa “el benefici a costa de la convivència i la salut dels veïns i veïnes”. Els convocants d’aquesta reunió de veïns i veïnes reclamaran poder participar en el debat del projecte que s’ha de fer. Volen que s’hi faci una zona verda, molt necessària en una ciutat amb un gran dèficit d’espais verds.

També demanen reduir el nombre de blocs que es facin en l’espai i reduir la quantitat de busos que passen cada dia pel carrer Francesc Moragas. La trobada de veïnes i veïns es farà a la plaça Remunta diumenge 18 a dos quarts de sis de la tarda.

Comencen les obres per enderrocar l’edifici de l’Òpera de l’Hospitalet