Alguns dels voluntaris que van fer el recompte. Foto: Twitter (@fundaciolavinya)

Gairebé quaranta persones viuen al carrer al barri. Així ho van comprovar els voluntaris que van participar en el primer recompte de persones sense llar que va impulsar la Fundació La Vinya. Els diferents equips van recórrer 5,5 quilòmetres quadrats de la ciutat, entre els barris de Bellvitge i el Gornal, els polígons del Centre i Pedrosa i la zona de la Fira i la plaça Europa.

Durant dues hores i mitja, els 35 voluntaris que es van sumar a la iniciativa van poder comprovar que hi ha 37 persones vivint i dormint al carrer, sigui al ras o en cotxes i furgonetes abandonats. Alguns han aconseguit construir-se una barraca i d’altres s’estan en locals ocupats. A més, durant el recompte també es van trobar matalassos, roba o menjar, elements que fan pensar que allà s’hi pot estar algú, encara que en el moment de passar-hi els voluntaris no hi hagués cap persona.

Per això, tenint en compte aquests 17 indicis, el nombre de persones sense llar que dormen al carrer en aquesta zona superaria el mig centenar (54). Aquests casos se sumarien a la trentena que atén Creu Roja, de mitjana, cada setmana.

RECOMPTE COMPLET
De fet, el recompte organitzat per la Fundació La Vinya ha estat una prova per al que es vol fer a tota la ciutat pròximament. La fundació s’unirà a altres entitats per saber quantes persones viuen al carrer a la ciutat.