L’alcaldessa Núria Marín demana més coordinació entre els cossos policials de la ciutat. Foto: Arxiu

L’alcaldessa Núria Marín ha reclamat al Departament d’Interior que augmenti amb mig centenar de Mossos la plantilla de la comissaria de l’Hospitalet. Marín va fer la petició directament al conseller Miquel Buch durant la Junta Local de Seguretat que es va celebrar divendres 19 de juny. En la reunió també es van analitzar les dades sobre seguretat dels darrers mesos, molt condicionades per l’impacte que ha suposat el coronavirus.

La cinquantena de mossos d’esquadra destinats a reforçar la comissaria de l’Hospitalet sortirien de la nova promoció que s’ha de llicenciar aviat a l’Escola de Policies de Catalunya, “tal com es va comprometre en la darrera Junta Local de Seguretat” el mateix conseller d’Interior, Miquel Buch. Així es va expressar l’alcaldessa Marín, que va assegurar que la ciutat necessita “un increment urgent dels efectius dels diferents cossos policials”. Per això també va demanar l’increment d’agents de la Policia Nacional destinats a la ciutat, així com l’anunci de la contractació de 41 policies locals per al cos municipal.

A més de l’increment d’agents de tots els cossos policials, Marín també va reclamar que totes les policies treballin més coordinadament. L’objectiu de l’alcaldessa és que els veïns i veïnes de l’Hospitalet vegin més presència de policia al carrer, una mesura que vol garantir la pau social i el bon ús de l’espai públic, que creuen que creixerà aquest estiu després del confinament.

Aquesta coordinació entre cossos es podrà veure durant la revetlla de Sant Joan. La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra faran un servei de vigilància i patrullatge coordinat que reforçaran en punts com places o zones d’alta concentració de persones. L’objectiu és que la ciutadania mantingui les mesures de seguretat i distanciament social per evitar contagis de coronavirus i, a la vegada, controlar el consum d’alcohol a l’espai públic.