L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, durant la taula rodona. Foto: Ajuntament

L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, participa en el congrés Smart City Live 2020, que s’està fent en xarxa davant les restriccions que la pandèmia del coronavirus posa a l’hora de viatjar. En una taula rodona, Marín va destacar la necessitat d’adaptar les ciutats perquè es puguin adaptar als canvis que ha provocat la Covid.

En aquest sentit, la també presidenta de la Diputació va assegurar que aquestes propostes han de ser eficients, socials i sostenibles i va recordar que “només en un entorn urbà adaptable podrem prevenir crisis tan greus com les sanitàries o d’emergència climàtica”. Per això considera que és primordial situar les persones al centre de les polítiques públiques.

Durant la xerrada, en què també van participar l’alcalde de Medellín, Daniel Quintero, i la vicepresidenta de Sectors i Coneixement del Banc Interamericà de Desenvolupament, Ana Maria Rodríguez-Ortiz, l’alcaldessa va remarcar que una de les prioritats ha de ser “la reducció de la bretxa digital”, que considera que és “un dels grans reptes en el replantejament dels models de ciutat”.

Avui, Marín tornarà a intervenir en l’esdeveniment. En aquest cas, apareixerà en la jornada sobre la promoció del desenvolupament sostenible i la inclusió a les ciutats. Avui també s’ha convocat una protesta a l’espai de Torre Barrina, des d’on es fan les conferències a la ciutat. Diverses entitats volen denunciar les últimes polítiques del govern municipal encapçalat per Marín, com la tala d’arbres en diversos carrers, la falta d’espais públics en els barris més densament poblats o els diversos projectes urbanístics que estan en marxa en diferents zones de la ciutat.